Blandardesign

Köksblandaren är den produkt som används allra mest i hemmet. Den används hela dagen varje dag till allt från att fylla vattenkokaren till att skölja grönsaker. Därför är det mycket viktigt att hitta en blandare som inte bara ser bra ut utan också håller länge.

Design

Atrio Sink mixer

En köksblandare bör väljas för sin perfekta balans mellan design och funktion. Den ska förbättra arbetsområdet och vara lättanvänd, även med feta händer. En blandare med svängbar pip är att föredra framför en med fast pip. De kan flyttas ur vägen när det behövs och den kan användas i båda vaskarna i en dubbelvask.

Till det öppna, arkitektoniska köket rekommenderas en engreppsblandare med rena linjer som avspeglar rummets renhet. Till det traditionella köket rekommenderas en tvågreppsblandare. Entusiastiska kockar uppskattar utdragbara duschar och perlatorer – båda funktionerna underlättar arbetet med att diska grytor.

Engreppsblandare
Engreppsblandare gör det möjligt att styra vattenstrålen och temperaturen med en hand. Keramiska skivor i blandarens patron gör det möjligt att reglera vattentemperaturen med fingerspetsen och samtidigt ha den andra handen fri för att använda vattenstrålen. Greppen kan antingen monteras ovanpå eller vid sidan om blandarstommen.

Tvågreppsblandare
Tvågreppsblandarens klassiska utformning gör att den passar in i alla köksmiljöer. Denna typ av blandare monteras i ett hål i diskhon eller arbetsbänken och har ett olika grepp eller handtag för att styra varm- och kallvatten.

Atrio tvågrepps-köksblandare

Blandarfinish

Minta kitchen tab

Armaturer i rostfritt stål och krom passar till alla kökstyper. Skinande krom framhäver köksområdet och är ett snyggt komplement till arbetsbänkar och diskhoar i kompositmaterial Rostfritt stål är ett material som är känt för sina antibakteriella egenskaper och ger ett professionellt intryck.

Vad ska jag titta efter?
Titta efter en blandare med solid metallkropp och keramikskivor i patronen så den är lätt att använda. En kvalitetsblandare håller hela livet, så välj en tidlös design.

Det är oekonomiskt att köpa en billig blandare eftersom den måste bytas ut redan efter några år. Om du har en stram budget bör du spara pengar på annat i köket.

Välj en blandare som det lämnas garanti på – det visar att tillverkaren är säker på att produkten håller i många år.

Innan du bestämmer dig för en bestämd lösning bör du kontrollera att vattentrycket i huset passar till önskad blandare. För att få optimal funktion kräver många blandare ett lägsta vattentryck på 1,0 bar.

Minta köksblandare - tillgänglig i SuperSteel finish

Rekommenderade produktsortiment

K7

Minta