GROHE Barnböcker

Följ med oss i vårt färgglada universum till avlägsna platser djupt ner i vattnet och på den glödande heta savannen. I fokus är vatten; världens mest värdefulla resurs. Tillsammans med oss lär du dig om vilka konsekvenser plast kan få för haven och varför det är viktigt att tvätta händerna ordentligt men även komma ihåg att inte slösa med onödigt vatten - allt det medan du följer delfiner, uttrar och lejonens äventyr. Vatten är inte en outtömlig resurs, och därför måste vi skydda och värna om det. Trevlig läsning och lärande!

Dagen lejonet Ali glömde tvätta händerna

”Jag hatar handtvätt!” Utbrister lejonet Ali. Han är trött på att alltid behöva komma ihåg att tvätta händerna. Kanske ändrar han sig efter en upplevelse med skadliga bakterier.

Den här boken är skapad av GROHE i syfte att lära barn vikten av korrekt handhygien för att undvika skadliga bakterier och virus som kan påverka vår hälsa. Dessutom uppmärksammar boken vikten av att ta väl hand om vår dyrbara, ändliga resurs: vatten.

Läs boken

Lyssna på boken

Lyssna på sången "Tvätta Händerna"

Vattnet är långt bort

De två uttrarna Ofelia och Oskar är bästa vänner. De leker alltid tillsammans vid dammen. En dag fastnar de två uttrarna i en låda. Det blir starten på en oväntad resa till Malawi. När Oskar skadar sig och är i behov av vatten är det upp til Ofelia att ge sig ut på ett äventyr i ett okänt land där dricksvatten är svårt att hitta.

Den här boken är skapad av GROHE i syfte att lära barn om vikten av att ta hand om vårt vatten och att inte alla har tillgång till rent dricksvatten.

Läs boken

När Gry blev sjuk av havet

De två delfinerna Gry och Gilbert är bästa vänner. De leker alltid tilsammans. Både i skolan och efter skolan. Men plötsligt en dag kommer inte Gry till skolan. Hon har blivit sjuk och måste stanna hemma. Gilbert är ledsen för att Gry är sjuk. Så Gilbert ger sig ut på ett äventyr i det stora havet för att hitta någon som kan hjälpa honom att förstå varför Gry är sjuk och hur hon kan bli frisk igen.

Den här boken är gjord av GROHE i syftet att lära barn om vikten att ta hand om vårt vatten.

Läs boken

AKTIVITETER FÖR DE SMÅ

Hjälp uttern att hitta vägen till havet. Visa lejonen hur man tvättar händerna ordentligt – och mycket mer!

Här kan du ladda ner alla sidor mer aktiviteter från böckerna i PDF-format för än mer lek. Ha så kul!

Ladda ner aktiviteter