SÅ SKYDDAR DU DITT HEM FRÅN LÄCKOR OCH VATTENSKADOR

Att vara husägare ger mycket glädje men också många utmaningar, och det kan vara svårt att känna sig fullt trygg och skyddad mot alla eventualiteter. Vattenskador från läckor hemma är ett problem som berör 54% av husägare vid någon tidpunkt - och fakturan för vattenskador kan bli skyhög.

Om du är borta från hemmet under långa perioder, om du kanske äger ett fritidshus, eller om du letar efter större trygghet i hemmet; här är vår guide för att skydda ditt hem mot den kostsamma mardröm vattenläckor och vattenskador kan bli.

Stäng av ditt vatten. Stoppa vattenskadan innan den inträffar. Innan du lämnar ditt hus under en längre tid - för exempelvis en semester eller en helg borta - är det bra att stänga av din vattenförsörjning via stoppkranen eller stoppventilen. Stoppventilen ligger ofta under diskbänken eller i badrummet, eller om du har en intern vattenmätare kan den vara på det anslutna röret.

Lämna en uppsättning nycklar hos en granne. Om en vattenläcka sker när du är borta måste du vidta åtgärder snabbt för att förhindra vattenskador. Att ha en granne med tillgång till huset för att kunna stänga av vattnet åt dig kommer att kraftigt begränsa vattenskadorna

Sätt inte igång vattenkrävande enheter när du inte är hemma. I vår ofta upptagna vardag kan det vara frestande att slå på diskmaskinen eller tvättmaskinen när vi går hemifrån. Men att begränsa användningen av dessa apparater till när du är hemma betyder att du kan identifiera och hantera eventuella läckor omedelbart.

Överväg att investera i ett vattenskydssystem. Ett intelligent vattenskyddssystem är en tillgång som ger total trygghet åt ditt hem, oavsett hur långt hemifrån du befinner dig. System som GROHE Sense och GROHE Sense Guard kan upptäcka läckor och sprickor i dina rör på ett mycket tidigare stadium än det blotta ögat, och kan skicka dig en varning för att meddela dig och till och med stänga av vattentillförseln på avstånd för att stoppa läckor och vattenskador - oavsett vart du befinner dig.

Läs mer om GROHE Sense vattenskyddssystem