Vad är en termostatisk blandarventil?

En termostatisk blandarventil är en essentiell del av en väldesignad dusch. Säker, bekväm och ekonomisk - den säkerställer att du får en perfekt duschupplevelse medan den skyddar dig och din familj mot risken för skållning.

Vad är en termostatisk duschblandare?
En termostatisk blandare bibehåller en exakt vattentemperatur under hela duschupplevelsen. Den skyddar dig mot plötsliga förändringar i vattenförsörjningen till duschen, så även om någon spolar i toaletten eller sätter på kökskranen kommer din duschtemperatur förbli densamma.

Hur fungerar en termostatisk blandare?
Den termostatiska ventilen blandar det varma och kalla vattnet till din förbestämda temperatur och reagerar direkt på eventuella förändringar i tryck eller temperatur genom att justera blandningen av varmt och kallt vatten. Om ett fel i vattenförsörjningen skulle uppstå, kommer den termostatiska ventilen stängas av automatiskt.

GROHE CoolTouch

Vilka är fördelarna?

Vilka är fördelarna?

Säkerhet– Din förvalda vattentemperatur förblir konstant under hela duschperioden vilket betyder att det inte finns någon risk för skållning orsakad av en plötslig temperaturstigning. GROHE CoolTouch® -teknologi säkerställer att termostatens yta aldrig blir för varm att beröra.

Bekvämlighet – Våra termostatblandare kommer att bibehålla din förvalda vattentemperatur så att du kan slappna av och njuta av din dusch. Skulle du vilja stoppa vattenflödet (för att tex. shamponera ditt hår), kommer termostaten att finna exakt samma temperatur när du sätter på flödet igen.

Ekonomi – Installera en termostatblandare och spara samtidigt på energi och vatten. Tack vare sin effektivitet, kommer en termostatisk duschblandare att ha betalat sig själv redan inom en kort period. Använd vår kalkylator för vattenbesparing för att se hur mycket du kan spara.

Tack vare deras oslagbara prestanda och GROHE TurboStat®-teknologi, hamnade våra termostatiska duschblandare i toppen i flera oberoende test.

Grohtherm 3000 Cosmopolitan thermostatic mixer

Rekommenderade produktsortiment

Termostat för badrummet

Duschsystem

Termostat för badrummet