Badkars- och duschblandare

För många människor har en badkarsblandare bara en funktion – att fylla badkaret. Andra vill ha en blandare som också kan reglera duschen (badkars-/duschblandare) så att man kan växla mellan att fylla badkaret och få vatten ur duschen.

Chiara Single-lever bath/shower mixer

Kombinerade badkars-/duschblandare

Veris 5-håls kar- & duschkombination

Kantmonterade kombinationer

Talentofill Inlet-, pop-up and waste-system

Talentofill integrerad badkarsfyllare

Kombinerade badkars-/duschblandare

Badkars-/duschblandare finns med eller utan termostat och gör det möjligt att duscha i badkaret. Blandaren kan antingen vara synlig eller inbyggd. Användaren kan med hjälp av en utkastarventil växla mellan att fylla badkaret och ta en dusch. Av säkerhets- och komfortskäl är det alltid bäst att välja en modell med termostat.

Kantmonterade kombinationer

Dessa är utformade för att monteras på antingen badkarskanten eller en kakelplatta runt badkaret – var noga med att välja vad som passar bäst till ditt badrum. Med den sistnämnda typen måste pipen nå över badkarskanten.

Badkarsblandare finns i modeller med tre, fyra eller fem hål och kombinerar en badkarspip och handdusch. Vattnet regleras med ett eller två handtag eller grepp, och en omkastare gör det möjligt att växla mellan dusch och badkar.

Inbyggda bottenventiler

Dessa monteras inuti badkaret och fungerar som ett vattenintags- och översvämningsskydd.

Atrio Ettgreppsbatteri för kar & dusch

Golvmonterade badkarsblandare

Golvmonterade badkarsblandare är avsedda att användas med fristående badkar och rören från golvet har samma utförande och ytfinish som själva blandaren. Många modeller är utrustade med en handdusch.

Golvmonterade badkarsblandare

Rekommenderade produktsortiment

Allure

Allure Brilliant

Atrio One

Veris