Våfflor

Sylt

  • 250 g hallon färska
  • 125 g björnbär
  • 200 g strösocker
  • 1st citron

Våffelsmet

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 0,5 dl kolsyrat vatten
  • 160 g strösocker
  • 200 g brynt smör
  • 5 g salt

Vaniljgrädde

  • 100 g strösocker
  • 800 g grädde
  • 1 vanilj

Sylt

Koka ihop hallon, björnbär och strösocker på medel temperatur i cirka 20-30 minuter under konstant vispning. Addera citronen i form av zest och juice.

Våffelsmet

Bryn smöret och låt det svalna. Blanda samman med mjölk och strösocker. Addera ägg och addera sedan alla torra ingredienser. Låt smeten stå och svälla i 10-20 minuter innan du gräddar våfflorna.

Vaniljgrädde

Blanda alla ingredienser och vispa upp till en krämig konsistens.