Tempura

För ca. 4 personer

Tempura

  • 1 dl vetemjöl
  • 1dl maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • 1 ägg
  • Salt
  • Grönsaker efter eget val. (t.ex: sparris, zucchini, sockerärta, grönkål, champinjon men bara fantasin sätter gränserna)
  • Neutral olja till fritering

Dipsås

  • 1 msk hoi sin sås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta (hackad)
  • 1 cm ingefära (hackad)

Tempura

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör ner hälften av vätskan till en jämn smet. Häll i ägget och resten av vätskan och vispa tills jämn. Ställ i kylen tills fritering.

Hetta upp olja till runt 180 grader, doppa grönsakerna i tempurasmeten och fritera tills de får fin färg, låt rinna av på papper. Toppa med lite fling salt och servera med dip.

Dipsås

Blanda alla ingredienserna, servera.