Tempura
För ca. 4 personer
Tempura
- 1 dl vetemjöl
- 1dl maizena
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl kolsyrat vatten
- 1 ägg
- Salt
- Grönsaker efter eget val. (t.ex: sparris, zucchini, sockerärta, grönkål, champinjon men bara fantasin sätter gränserna)
- Neutral olja till fritering
Dipsås
- 1 msk hoi sin sås
- 1 msk ljus soja
- 1 msk risvinäger
- 1 vitlöksklyfta (hackad)
- 1 cm ingefära (hackad)
Tempura
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör ner hälften av vätskan till en jämn smet. Häll i ägget och resten av vätskan och vispa tills jämn. Ställ i kylen tills fritering.
Hetta upp olja till runt 180 grader, doppa grönsakerna i tempurasmeten och fritera tills de får fin färg, låt rinna av på papper. Toppa med lite fling salt och servera med dip.
Dipsås
Blanda alla ingredienserna, servera.